Valkoinen Tupla

Tiesin aina, että sitten kun olen iso ja aikuinen ja rikas ja minulla on talo ja farmariauto, otan itselleni suuren mustan koiran. Saksanpaimenkoira ja belgianpaimenkoira (groenendal) olivat listalla ensimmäisinä.

Keväällä 2001 elämääni tuli "sattumalta" pieni valkoinen ruotsinhirvikoira. Minulla ei ollut taloa enkä tuntenut olevani aikuinen enkä iso enkä varsinkaan rikas, no farmariauto minulla oli, mutta ei tietenkään omilla rahoilla maksettu. Koira ei ollut eikä siitä tullut suurta eikä mustaa eikä paimentavaa, mutta rakas Pikkulikka siitä kyllä tuli. :)

1626522.jpg1626528.jpg

1626535.jpg1626542.jpg

Pikkulikka ei ole koskaan päässyt hirvimetsälle, se on ollut "vain" retkikaveri, kotikoira, terapeutti ja varpaanlämmittäjä. Mihin tahansa suuntaan elämä on kulkenut, niin ei ole tarvinnut tulla tyhjään kotiin niinä iloisina koiravuosina jotka tämä lempeä ja ahne neiti on kanssani jakanut.

Mutta edelleenkin seuraavan koiran piti olla se suuri, musta ja paimentava. Jossakin välissä listaan lisättiin sitten että se saisi olla vetävä, ja näinä tuhoisan koiranjalostuksen aikoina mielellään sekarotuinen. Työkaveri kertoi loppukeväästä 2007 ihan vain jossain sivulauseessa (eikä hän kertonut sitä minulle vaan toiselle ihmiselle) että pitäisi löytää koti yhdelle koiralle. Minä kysyin lämpimikseni, minkälaisesta koirasta on kyse, ja sattumalta koira oli sekarotuinen uros, jossa oli ainakin huskya, muita rotuja hän ei sattunut juuri silloin muistamaan. Minä ajelin saman tien katsomaan sitä ihmeellistä hauvaa, ja kas kummaa, se ei ollut suuri eikä musta eikä paimentava, vaan aika pieni ja hentoinen ja valkoinen ja ilmeisen paimennettava. Nostin sen autoon ja otin hoitoon yhdeksi viikonlopuksi, kuten olen jo aiemmin kertonut.

1626618.jpg1626627.jpg

Nyt ei mahdu autoon enää lisää koiria, joten sitä suurta mustaa paimentavaa ei Valkoisen Tuplan elinaikana tule, mutta katsotaan sitten joskus... millainen hauva sattuu tunkemaan kuononsa elämääni. :) Santtu on nyt leikattu, joten pentulaatikkoa ei tähän taloon toivon mukaan tarvitse hankkia.

1626656.jpg1626666.jpgoktober07%20042.jpg

Musta koira harvemmin on valkoinen, mutta valkoinen koira taas voi olla musta tai ruskea tai keltainen tai mustikansininen tai puolukanpunainen tai oikeastaan minkävärinen tahansa, joten ei tämä huono värivalinta ole. :)