Nythän se oikeasti on. :) Eli hauskaa juhannusta!

Täällä Turskalassa juhannus on siis alkuperäisellä paikallaan, mutta toisaalta juhannuspäivä on normaali arkipäivä... Taitaa olla niin, että kun loppukeväästä pidetään kaiken maailman kansallispäiviä ja pidennettyjä helluntaita niin ei ole enää riittänyt punaisia päiviä kalenteriin...

No sama kait se mulle on, mulla nyt on kuitenkin loma!

Juhannusaaton sää oli upea eikä edes ruohonleikkuri sitä saanut käännettyä. Koirien kanssa löhöiltiin ulkona koko päivä, paitsi huristaessani leikkurilla, jolloin vain yksi koira jatkoi keskeytyksettä auringonpalvontaa. Yksi aloitti keinuva-askelisen kaahotuksensa pitkin seinäviertä mutisten itsekseen, ja yksi yritti saada ääneensä isännän jämäkkyyttä komentaessaan kaahottajaa lopettamaan kaahotuksensa ja emäntää lopettamaan naurettavan mörinävärkin taluttamisen edestakaisin. Välillä kimeä haukahdus auringonpalvojan suuntaan, joka jättää taaskin vastuun täysin toisten harteille. Autoakin käytin lenkillä pienen kaupunkikierroksen verran, mutta unohdin käydä ruokakaupassa. (Enkä juuri shoppaillut muutenkaan, ostin vain YHDEN vaatteen! Yhden!) Juhannusateria oli siis se tavallinen "mitä sattuu jääkaapista löytymään". Ja kun maistoi vähän kaikkea missä parasta ennen -päiväys ei ollut kovin kaukaista historiaa, niin jopa vain tuli ähky. Kyllä ruokakaupassa käyminen on ehdottomasti yliarvostettua.

Joen rantaan oli koottu iso kokko, johon mekin olemme osamme kantaneet, mutta jotkut haatanan ruåttalaiset (!!!) olivat parkkeeranneet asuntoautonsa niin lähelle että sitä kokkoa ei sytytetty ollenkaan!? Tässä sitä taas huomaa kulttuurien eron, siis olisiko Suomessa jätetty juhannuskokko sytyttämättä jonkin kekkeleen ruåttalaisen romun takia??? Hä??? Jokin lautakasan rääpäle oli sitten kyhätty vähän etemmäksi ja sehän ehti palaa melkein loppuun ennen kuin me ehdimme paikalle... kun tämä tuli taas niin yllättäen, juhannusaatto.

Mutta tämä muistetaan, jonakin juhannuksena lähden kyllä moikkaamaan Sveamammaa ihan livenä!

Kotona paloivatkin sitten iloisesti vanhan lahon verannan viimeiset lankut ja tienvarresta harvennetut puskanpätkät.

- Paremman Puolikkaan avustuksella löysin Picasasta tämmöisen kuvakollaasi-työkalun! Kieli ulkona

236.jpg