Tänään avattiin ovet rokotukseen kaikille Fjellhallenissa, ja sinne tietysti heti ekana iltana. Odotin ulos asti jatkuvaa jonoa, mutta siellä näyttikin tältä:

1260392849_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Päivän pohjoisnorjalainen puheenaihe on ollut outo valoilmiö, joka näkyi Nord-Tröndelagissa ja läntisessä Pohjois-Norjassa; todennäköisesti venäläinen raketti, vaikka venäläiset sen toistaiseksi kiistävät.

ljusfenomen_1091380l.jpg

...ja muun Norjan puheenaihe on tietenkin Obaman saapuminen huomenna Osloon hakemaan rauhanpalkintoaan. Sen lisäksi että hänen tähänastisista rauhaa edistävistä ansioistaan on pientä epäilystä ilmassa sekä täällä että Amerikanmaalla, norjalaiset ovat myös pettyneitä hänen äärimmäisen karsittuun ohjelmaansa Oslossa. Hän jättää osallistumatta perinteisiin menoihin joihin rauhanpalkinnon voittaneet vuodesta toiseen osallistuvat, kuten lounas kuningasperheen kanssa, CNN:n haastattelu, lasten tapahtuma kaupungintalon aukiolla ja Nobel-konsertti.

Ihan ystävällistä Nyt-liitteeltä tehdä Obamalle selviytymisopas Norjaan. Mutta saattaa olla että Obamalta jäävät ostamatta niin villapaita kuin pizzakin, ja mahtaako Marimekko-vitsi tehdä häneen minkäänlaista vaikutusta?