.

YouTube kehuu, miten hienosti kokonaisen biisilistan saa näkyviin Friendsterissä, eBay:ssä, Bloggerissa ja MySpacessa. Listaan voisi nyt lisätä Vuodatuksen. :)

**********************

Joo, siis joka kesä kuulee jotakin biisiä niin paljon, että se väkisin iskee hetkeksi tajuntaan, mutta kyllä ne tahtovat sitten unohtua aika pian... Joitakin taas ei voi olla kuuntelematta joka ikinen kesä, aina vaan uudelleen, vuosituhannesta toiseen. :) Tässä omia valintoja:

 

1. In-Grid: Tu es foutu. Rakastuin tuohon haitariin heti ensi kuulemalla. Aerobic-tunnilla.

2. The Corrs & Bono: Summer Wine. No, kappale nyt vaan on kesäklassikko. Ja tykästyin Bonon ja Corrsin livevetäisyyn.

3. Rolling Stones: Honky Tonk Women. Tästä kipaleesta tuli oikea kesäfiilis, oli kevään ensimmäinen (toivottavasti se ei jäänyt kesän viimeiseksi!) lämmin päivä ja etsiskelin keskustassa parkkipaikkaa kun tämä tuli radiosta. Siinä nyt vain oli sitä jotain juuri sillä hetkellä, kun tavallisesti suhteellisen kuollut Kirkkoniemen keskusta oli täynnä kesävaatteissa kulkevia ihmisiä ja iloisia ilmeitä.

4. Mark Knopfler & Emmylou Harris: This Is Us Markin ja Emmyloun levy soi autossa pitkään ilmestyttyään, kesälomamatkalla se ehdittiin kuunnella moneen kertaan, joten siihen liittyy paljon muistoja siltä kesältä.

5. Scorpions: Holiday. Hieno akustinen live-versio hienosta kappaleesta, ihana kesäinen samba-lamba-laiaa. :)

6. AC/DC: Highway To Hell. No se vaan on.

7. Steppenwolf: Born To Be Wild. Kts. edellä.

8. Beach Boys: California Dreaming. Yleensä jos kovasti tykkää alkuperäisestä versiosta, niin toisten artistien erilaiset tulkinnat eivät sitten paljon miellytä, ne tuntuvan pilaavan hyvän kappaleen. Tai sitten ne ovat silkkoja kopioita. Tämä on yksi parhaita kuulemiani uudelleentulkintoja, tarpeeksi erilainen alkuperäiseen verrattuna, mutta tekee sille täyttä oikeutta.

9. Nightwish: Islander. Tämä on minun Ekkerøy-biisi. Ihanaa, yksinkertaista, erilaista Nightwishiä. Jess, Marco. <3

10. D.D.E.: E6. Ensimmäinen D.D.E.:ltä kuulemani kappale, jonka sanoja yritin kuunnella muutettuani Norjaan. E6 on siis Norjan halki kulkeva Eurooppatie, rekkakuski on matkalla pohjoiseen, ja biisin kertosäe menee jotenkin näin: Hän ajaa E6:ta, suorinta tietä / ehkä joku lepää hänen rakkaansa käsivarsilla nyt / hän ajaa E6:ta, hänen on ehdittävä ajoissa / ehkä joku tuntee hänen rakkaansa lämmön juuri nyt. Kuvittelin biisin kertovan mustasukkaisesta rekkamiehestä joka epäilee vaimon pettävän häntä, kunnes sitten kerran radio ystävällisesti soitti koko kappaleen, ja viimeisessä säkeistössä mies pääsi perille Bodöhön jonne hän oli koko laulun ajan matkalla. Hän löysi parkkipaikan keskussairaalan luota ja lähti kävelemään kohti synnytysosastoa. Laulun luonne muuttui aika dramaattisesti...

11. Leevi & The Leavings: Teuvo, maanteiden kuningas. Löytyy joltain itsevalitulta matkamusakokoelmalta, aina vain yhtä hulvaton ja samalla surumielinen.

12. Scott McKenzie: San Francisco. Piknikkibiisi. Parin vinkkupullon jälkeen maailma on tosi siisti paikka, tai ainakin yksinkertainen ratkaisu sen kaikkien ongelmien poistamiseen on löytynyt. Työkaveri on kaikesta samaa mieltä, miten en ole ikinä huomannut että se on noin hyvä tyyppi, maanantaina otetaan tämä juttu esille pomon kanssa ja se välittää sen oitis kunnan johtaville elimille, joista se lähtee tuhannen huutomerkin kanssa pääministerille ja Euroopan presidentille, ja sitten onkin koko maailma pelastunut, ajatella miten helppoa.

13. Di Derre: Jenter. Tyttöjä tulee ja tyttöjä menee. Norjalainen kesärenkutus.

14. Santa Esmeralda: Don't Let Me Be Misunderstood. No joo. Ehkä huonoin ikinä kuultu versio tästä kappaleesta, MUTTA nyt on siis kesä! Pointsit hetkuttelurytmille. - Ihan oikeasti tämä soi minulla kesällä autossa, heti Ruslanan euroviisukipaleen jälkeen, joten... jos et halua olla kyydissä niin ajan sut juna-asemalle. :D

15. Postgirobygget: En solskinnsdag. Lisää vähäpukeisia tytsyjä näköpiirissä, ja muutenkin lomalaisella kaikki hyvin. Norjalainen kesärenkutus.

16. CCR: I Put A Spell On You. Auton cd-kokoelma ilman CCR:ää ei ole auton cd-kokoelma. Tuo kipale nyt ei ole kaikista kevyin ja kesäisin, mutta siihen ei kyllästy kuten useisiin muihin Creedence-ralleihin.

17. Bellamy Brothers: Let Your Love Flow. Jos autossa kyydissä olevilla on hyvin toisistaan poikkeava musiikkimaku, niin silloin ei voi kuin laittaa Bellamy Brothersia soimaan; jos siitä nyt ei varsinaisesti nauti niin ainakin sillä pääsee perille.

18. The Loving Spoonful: Summer In The City. Polttaa kesäkatu kuuma... ja hyttysten pistot. Mutta ei se auta. Hyttysistä ei pääse kesällä eroon, eikä myöskään tästä kappaleesta. Ellei sitten hautaudu kolmen peiton alle ja pysy siellä toisten riehuessa ulkona. Parempi vaihtoehto minun mielestä on hankkia kesäkoira ja juoda se pois hyvässä seurassa, kyllä hyvän takia voi jonkin verran kärsiäkin.