Parempi Puolikas haki mökä-Kisulin tälle puolen vuonoa (siis Arctic Cat -kelkan joka on syntynyt aikana jolloin koko lääniin kuuluva jyrinä ja parkuna oli alan harrastajien mielestä jotenkin "cool"). Kisuli on ilmeisesti sairaslomalla vielä tämän viikonlopun, joten minulla on aikaa hankkia korvatulpat. Edelliset katosivat, en ole niitä tarvinnut sen koommin kun muutin Vesisaaresta afgaanien alakerrasta tänne rauhalliselle ryssänrajalle.

Vaan siitä kelkasta tuli kuitenkin mieleen, että norskeissa kutsuvat sitä kypärän alla pidettävää kommandopipoa "finlandshetteksi", eli kuis se sitten käännettäisiin toiselle kotimaiselle (ensimmäinenhän on savo) - "suomenhuppu"? Sehän on ihan lämmin ja käytännöllinen juttu eikä se vaatekappale sinänsä Suomen mainetta pahenna, mutta kiva vaan kun uutisissa mainitaan sitten aina Suomi kaikissa pienissä ja suurissa taidemuseo- ja kioskiryöstöissä ja verisissä poliittisissa mielenosoituksissa ja missä noita pipoja nyt näkeekään kelkkareittien ulkopuolella.

Huomenna meillä Norjan ulkosuomalaisilla on eduskuntavaalien ennakkoäänestyspäivä, olen ottanut eilisillasta asti punaista neuvoa-antavaa joten jospa se siitä... Kovasti kallisarvoista aikaani vievällä keskustelupalstalla minut toivotettiin turskatynnyriin kun mainitsin asiasta - voi olla että sitten kunhan saan kunnolla bloginkirjoitusinspiraatiosta kiinni, niin tämän sivun nimi vaihtuu Turskatynnyriksi. :-) Oli se sen verran huva juttu.