Koin torstaina elämäni ensimmäisen maanjäristyksen (siis sellaisen jonka nyt pystyi ihan ilman mitään laitteita havaitsemaan), tosin tietämättäni siitä. :)

Eli olohuoneessa vötkyillessäni huomasin selkeästi, että jysähti, ensimmäinen ajatus oli pesukone ja sen aiheuttamat suuret ja pienet tavaravyöryt, mutta se ei vaan sattunut olemaan päällä. Koiran uhistessa karvat pystyssä eteiseen kävin tietenkin tarkistamassa, onko pihalle hätälaskeutunut ufo tai jotain muuta tavanomaista, mutta mitään ei näkynyt, ei edes naapurin asuntoautoa.

Rajavartiostolla oli kuitenkin samaan aikaan jonkinlainen kaluj... kalustonsa esittely käynnissä tuolla joen toisella puolen, joten järkeilin sitten että siellä on jotain paukautettu ja jostain syystä se tuntui kuuluvan niin läheltä. Vasta miehen palatessa vuonon takaa kuulin, että täällä olikin ollut maanjäristys aika lähellä meitä, Richterin asteikolla 2,9.

1.5841052!img5840971.jpg1.5841596!img5841554.jpg

Ja mies kun on kovasti innoissaan kaikenlaisista ihanista luonnoilmiöistä kuten tulivuorenpurkauksista, hirmumyrskyistä ja tulvista, niin hän on tietysti kovasti katkera ja kateellinen, kun ei päässyt tätä kokemaan. Mutta rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että pesukoneen linkousohjelman käynnistyminen on joka kerran huomattavasti jännittävämpi kokemus kuin tuo...