Viikonloppu meni erittäin vauhdikkaissa tunnelmissa kuten kuvasta näkyy. Tältä se näytti sekä perjantaina että sunnuntaina; lauantaina oli vuorossa pankkitilintyhjennyspäivä, joten silloin ei ehtinyt edes nuotiolle.

Tuuli- ja hankiolosuhteet eivät siis suosineet leijahiihtoa, mutta lämpötila oli mitä otollisin makkaranpaistoon ja kielikurssin pitämiseen. Leijat makasivat lumella ja oli minun vuoro olla opettaja. Ei minulla ennen olekaan ollut polliisia nöyränä oppilaana. On epäilemättä eduksi, että oppilas sattuu olemaan kotoisin täsmälleen samoilta leveysasteilta kuin minä, jossa murre on valtaväestön mielestä täsmälleen yhtä käsittämätöntä kuin yläsavo. Vielä muutama tyyni päivä, niin tämä virkavallan edustaja lomalta palattuaan pysäyttelee suomalaiset E6:lle eksyneet autoilijat levveetä savvoo huastellen.

- Ajoin muuten takaisin kotiin nopeusrajoituksia noudattaen, SITÄ ei tuolla välillä sulan tien aikaan usein pääse tapahtumaan. Olen ylpeä itsestäni.

523320.jpg

Tämän laitan kertaukseksi, kun kuulin oppilaan vahingossa  eksyneen tälle sivulle. Eka sanasto on nyt ihan riksfinskaa. (Muutama kurssilla opeteltu sana jouduttiin valitettavasti sensuroimaan.)

- Altså, dette til repetisjon: ;)

kahvi - kaffe

olut - øl

Kotahuora  ~ gammehore - kallenavn for Lapin Kulta

vaimo - kone

kone - maskin

Kippis! - Skål!

Hölökyn kölökyn! - Skål! (for viderekomne)

kiitos - takk

Ole hyvä. - Vær så god.

voi - smør

Voi voi! - Voi voi!