...eilen illalla Fakta på lørdag näytti dokumentin NRK:n Euroviisu-tiimin työstä ennen viisuja, keskittyen aika paljon heihin joiden idea oli saada Eurooppa tanssimaan. Tyhjästä tämä ajatus ei syntynyt, vaan siihen antoi inspiraation Matt Harding, jonka tanssivideoita pitkin maailmaa löytyy YouTubesta.

Flashmob Dance oli minusta tämän vuoden viisujen ehdoton kohokohta ja koskettavin ja mieleenpainuvin hetki. TV:ssä se näyttää helpolta ja hauskalta, mutta todellisuus oli jotain ihan muuta. Eurooppa ei suinkaan ollut valmiina kaduilla tanssimassa odottaen että NRK saapuu paikalle kameroineen. Porukan kasaaminen ei ollut kaikkialla helppo tehtävä, ja vaadittavaa tunnelmaa ei ollut mahdollista saada aikaan jos paikalle saapui vain parikymmentä innokasta. Ensimmäinen takaisku tuli jo Oslossa kun oli tarkoitus suorittaa koekuvaus, eikä paikalla ollut ensin yhtään ainutta osanottajaa. Kaiken huipuksi tuhkapilvi sulki lähes koko Euroopan ilmatilan juuri niinä aikoina kun filmiryhmän oli määrä matkustaa kaupungista toiseen.

Mutta visiosta tuli kuin tulikin totta, ja jokaista viisutiimille aiheutunutta harmaata hiusta kunnioittaen, sekä tietenkin kaikkia niitä ihania ihmisiä jotka uhrasivat omaa aikaansa ollakseen mukana toteuttamassa norjalaista unelmaa, tässä vielä kerran Madcon ja heidän kappaleensa Glow, ja tanssiva Eurooppa. Hands high, hands high!