Niin lauloi Junnu Vainio joskus, mutta tänään ei päästy edes laulussa mainittuun Kaamasen viagra-kioskiin asti vaan jäätiin Saariselälle kuuntelemaan sadetta. Mukavan tuulisia, lämpimiä ei-helteisiä päiviä on vietetty n. neljä kappaletta Posion lähellä.

 

Saariselällä oli todella synkät pilvet roikkumassa pohjoisen puolella, yhtäkkiä tuli lähes pimeää kun ajettiin tänne. Mutta mitäpä siitä, kannoimme kaatosateessa kamat sisään ja sitten tietysti puariin yhdelle huurteiselle. Tai kun laittaa norjalaisen tilaamaan omanlaisellaan aksentilla kaksi kaljaa, niin se ymmärretään tietenkin täällä että kaksi salmiakkia. Tuli ne kaljatkin kyllä, mutta salmiakki oli oikein hyvää.

Sitten ennätettiin vielä ennen valomerkkiä keskustella suomen kielen sanasta metsästys. Seinällä oli lista erilaisten riistaeläinten metsästysajoista, ja mies ihmetteli että mitä se sana metsästysajat tarkoittaa. Ja ihmetteli sitten että metsähän on norjaksi "skog", ja mitä tekemistä eläinten ampumisella on sen sanan kanssa. Ei kai siihen voinut sanoa kuin että suomessa on sellainen verbi kuin "skoge" joka tarkoittaa samaa kuin "jakte". Ei hän voinut mitenkään käsittää sellaista ajattelua, senhän pitäisi hänen mielestään ennemminkin tarkoittaa vaikka puiden kaatamista.

No, mitä siitä metsästä sitten millekin kansalle tulee ekana mieleen. :)