Näin se pikkuhiljaa alkaa. 

Edessä on siis kerrassaan ihanan hyisiä, märkiä ja pimeitä iltoja, joita kelpaisi viettää kynttilöitä ja halkoja poltellen ja kenties kirjoja lukien?

Minä olen aika hidas ja saamaton nykyään mitä tulee kirjoihin, siis verrattuna heihin jotka oikeasti harrastavat lukemista. "Luen" oikeastaan romaaneja vain silloin kun menen sänkyyn, ja sinne menen illalla vasta siinä vaiheessa kun silmät eivät enää pysy auki. Lukeminen ei oikein edisty. Siitäkin ajasta voisi käyttää enemmän kirjojen lukemiseen, mikä nyt menee netissä roikkuessa, eli lähinnä blogeja ja muutamia keskustelupalstoja lueskellessa. Telkkaria en katso hirveän paljon, mutta varmaan ison osan sieltäkin katsomistani ohjelmista voisi huoletta jättää katsomatta.

Jos joku on viime aikoina lukenut jonkin mielestään oikein hyvän kirjan, niin vinkkejä otetaan vastaan. :) Eikä tarvitse olla mitään uutuuksia, minulla riittää vanhemmissakin kirjoissa lukemista.

Lukutottumuksista sen verran että olen todella laiska lukemaan kaunokirjallisuutta norjaksi. Se on harmi, ja aion ottaa itseäni niskasta kiinni ja alkaa lukea enemmän norjalaisia kirjoja. Silloin kun muutin Norjaan enkä osannut kieltä, tuntui tietenkin että siinä oli ihan tarpeeksi kun tavasi kaiken "välttämättömän" norjaksi läpi, ja tietysti luin sanoma- ja aikakauslehtiä koska niissä oli lyhyitä tekstejä. Sitten kun halusin rentoutua kirjan parissa, sen piti olla suomeksi. Se on sittemmin jäänyt tavaksi. Norjaksi ei nautiskella! :D

Tänä syksynä olen lukenut Henning Mankellin romaanin Daisy Sisters (tykkäsin tosi paljon), aloittanut viimeinkin Victor Hugon Kurjien lukemista (se jäi kesken mutta syy ei ollut kirjassa, eli jatkuu piakkoin), syyslomalla kähvelsin isän kirjahyllystä Liza Marklundin Uhatut (tositarina josta sain painajaisia mutta se oli sellainen kirja jota oli pakko vain jatkaa vaikka kello oli kaksi yöllä) ja nyt luen tuota Leon Urisin Exodusta jonka kähvelsin siskon kirjahyllystä. Se nyt kestää sitten aikansa ennen kuin sekä Exodus että Kurjat on luettu, mutta mitäs sen jälkeen lukisin? :)