Pendolino-juniin on tänä kesänä tullut langaton nettiyhteys kaikkiin vaunuihin, sitä siis testaamme tässä koiran kanssa matkalla Ouluun vaunussa numero 6. :)

Meidän lähtöasema oli Tikkurila klo 9:46 ja kaikista odotuksista huolimatta juna saapui ja lähti ajallaan kohti Tanperetta nääs. Koska aina kuuluu valittaa niin valitan että selkänojaa ei saa ostamallani paikallani laitettua taaksepäin koska vastassa on toinen selkänoja, ja näissä istuimissa pystyasento on tosi ikävä selälle. Koiralla on paljon tilaa (tosin se ei halua sitä omaa tilaansa käyttää vaan maata keskellä käytävää, minkäs minä sille voin), mutta minulla ei ole pöytää jossa pitäisin tätä läppäriä. Ei voi olla ylivoimaista laittaa näihin koirapaikkojen istuimiin sellaista pöytää minkä saa taivutettua eteensä vaikka jostain penkin alta.

Että nyt on aluksi valitettu, ja jatketaan myöhemmin jos nettiyhteys jatkaa toimimistaan. :)

Edit Seinäjoki klo 12.05

Ei ole muuta valitettavaa ilmaantunut, helteeseen tottuneelle täällä on toki liiankin hyvä ilmastointi, mutta koiraa ajatellen en viitsi valittaa siitäkään.

Suomen junaliikenteestä kertoo minusta hyvin Seinäjoen rautatieasemalla raiteiden vieressä oleva kyltti "Korvaavat bussit". :D Että ihan pysyvä, virallinen kyltti jonka luota saattaa joskus päästä johonkin kun junaliikenteen esteenä on lumisade, räntäsade, ravintolavaunun kylmäkaapin hajottanut helle, kostea ilma, kuiva ilma, raiteelle puista varisseet lehdet.

Edit Kokkola Karleby klo 13.30

Toimiihan se mutta tämä Vuodatus näemmä vähän pätkii. Lärvikirja, Iltis ja muut tärkeiden päivitysten sivustot pelittävät suurin piirtein takkuilematta.

Pikkulikka sai karvaisen vieruskaverin mutta se meni häkkiinsä piiloon. Koira kuitenkin vaikuttaa jotenkin tyytyväisemmältä kun vaunussa on joku toinenkin täysjärkinen (eli nelijalkainen) olento. :)

Ei näytä tuolla ulkonakaan paahtavan kuumalta täällä lännessä, niinkö siinä kävi että kolmenkympin lämpötilat on nyt sitten koettu. Hei hei helle!