Päätin sitten kuitenkin ruveta opiskelijaksi. Menin tänään työkaverin yllyttämänä mukaan venäjän kurssille. Ei ollut sama ihminen jonka kanssa vannoimme alkukesästä parin promillen huppelissa aloittavamme venäjän opinnot, se luisti koko hommasta. Mutta riittäähän noita työkavereita. :)

Kurssi alkoi itse asiassa jo viime viikolla, ja ilmoittautua piti muistaakseni ennen 20. elokuuta. Minä päätin tänään puolitoista tuntia ennen kurssin alkua että rupeanpas opiskelemaan. Da da, velkommen, sanoi ope.

Täytyy tunnustaa että kyllä minä jo Tromssassa mukamas aloittelin jonkinlaisia venäjän opintoja, mutta motivaatio oli hiukkasen hukassa ja minulla taisi olla hyvin hyvin paljon tärkeämpää tekemistä kuin tavailla risukasan näköisiä kirjaimia, puhumattakaan englanniksi selitetystä kieliopista. No ne risukasat muistuivat tänään aika hyvin mieleen. Niiden ääntäminen on vähän toinen juttu, mutta ope oli tyytyväinen kun oli vähän sinne päin, ei mitään simputusmeininkiä. Rakenneltiin sanoja muovikirjaimista, ja tauolla käytiin sen työkaverin kanssa varastamassa vessan viereisestä luokasta suklaata, oli niin houkuttelevasti laitettu luokan perälle koriin tarjolle. Sitten kikatellen ja suupieliä nuoleskellen takaisin tunnille. :D

- Minun musiikkimaku muuttuu nyt varmaan joidenkin mielestä aina vaan omituisemmaksi, mutta tykkään tosi paljon tämän Zhanna Bichevskayan äänestä. Tunnustan muuten lähes täydellisen tietämättömyyteni Venäjän musiikkia kohtaan, sellaisia havaintoja tosin on että kaikki hienoimmat "suomalaiset" klassikot osoittautuvat aina jossain välissä alunperin venäläisiksi sävellyksiksi. Zhannan joitakin levyjä olen löytänyt Murmanskista ja kuunnellut jonkin verran, hän muistuttaa jollain lailla Joan Baezia (jos nyt kukaan enää Joaniakaan muistaa ja kuuntelee). 

Tässä tämmöinen biisi kuin Дикое поле, eli sehän tietenkin tarkoittaa Villi kenttä. En luntannut mistään enkä varsinkaan käyttänyt Google translaattoria.