ensin eilisen "kohokohta", eli eilen allekirjoitettiin Oslossa sellainen "grenseboeravtale", sopimus joka tekee Norjan ja Venäjän raja-alueista viisumivapaan vyöhykkeen. Eli me lähinaapurit (toistaiseksi se koskee tosiaan vain tällä seudulla asuvia) voimme joskus tulevaisuudessa käydä rajan toisella puolella 30 km alueella ilman viisumia. Sopimuksen piiriin kuuluva alue näkyy tässä ruskeana:

Kuva: NRK.

Eilisestä myrskystä, se ei täällä aiheuttanut mitään vahinkoa. :) Sen verran se häiritsi juuri tuota rajasopimusasiaa että lippuja ei saatu ilmeisesti tankoihin sen kummemmin Kirkkoniemessä kuin ympäristössäkään. Seurasimme omalla työpaikalla vahtimestarin taistelua 8 neliön kangaspalan kanssa (leijahiihtoa kokeilleena minulla on jonkinlainen aavistus siitä millainen voima mokomassa rätissä voi olla kun sitä alkaa hinata korkeuksiin), puolitankoon se nousi ja siitä se oli halukas lähtemään jonnekin hyvin kauas. Eli ei liputettu!

- Sitten tämä toinen mediassa taas kerran oleva asia. Turkistarhaus. En tiedä moniko teistä lukijoista on tarhauksen puolella tai sitä vastaan, mutta haluan että kaikki sitä vastustavat näyttävät sen JOTENKIN. Käykää NOAH:in nettisivuilla, liittykää Facebook-ryhmiin kuten Forby pels, jos olette hyviä kirjoittajia ja/tai teillä on painavaa sanottavaa aiheesta, käykää myös puolueiden sivuilla (Facebookissa tai muualla) laittamassa jokunen rivi. Allekirjoittakaa vetoomus tarhauksen kieltämiseksi Norjassa tästä osoitteesta, ihan hyvin voi Suomesta käsinkin allekirjoittaa koska siinä kysytään vain nimeä, asuinpaikkaa ja sähköpostiosoitetta. Pohjoismaista yhteistyötä! Vaikka lait säädetään jokaisessa maassa erikseen niin totta kai esim. naapurimaiden säädöksiä käytetään "painostukseen", mm. sitä että Ruotsissa kettujen tarhaus on jo loppunut. (Se ei ole siellä laitonta mutta tiukat säädökset eläinten hyvinvointia koskien ovat tehneet sen kannattamattomaksi elinkeinoksi.) Suomalaisia sivuja ja ryhmiä löytyy myös netistä.

Lisää myöhemmin, nyt piti mennä töihin. :P