...tässä joitakin pidennetyn viikonlopun kuvia.

Pikkujoulut meni ihan hyvin, ensin syötiin ja juotiin hotellilla.

Sitten ajeltiin vähän taksilla jonka kuljettaja ei oikein osannut suomea sen kummemmin kuin norjaakaan mutta oli ihailtavan taitava kääntämään ison auton kapealla kujalla parkkeerattujen autojen ja lumikinosten välissä yrittäessään arvata minkälaiseen paikkaan arvon finnmarkilaiset mahdollisesti haluaisivat. Oltiin täpötäydessä karaokebaarissa, hiukkasen väljemmässä pubissa väijymässä istumapaikkoja, ja loppuyö kasinolla. Siellä oli ihan absurdi tunnelma kun en ole moisessa paikassa ennen käynyt, mutta ei ollut pelkoa että olisin rahaa sen kummemmin menettänyt kuin ansainnutkaan kun en ymmärtänyt yhtään miten siellä kuului toimia. Olin tyytyväinen kun tiskin luona oli pöydissä tilaa istua. :) Miniatyyri-hevosten laukkakilpailua seurasin jonkin aikaa, ja sitä olisin voinut pelata jonkin kierroksen jos olisin jaksanut perehtyä asiaan.

Vapaa-aika kului luonnollisesti shoppailun ja makuelämysten parissa. Todella talvista oli ja lumihiutaleita tuli kameran linssiinkin.

Sinisiä puita Esplanadilla.

 

Norjalaisia ei talvi haittaa, kun heillä on huippusuunnitellut vaatteet kaupunkikäyttöön. Bergans pitää taatusti lämpimänä hotellista irkkupubiin siirryttäessä.

Ja kun tunnelma lämpenee niin takin voi kätevästi taitella siistiksi (melkein) paketiksi joka suljetaan (melkein) vetoketjulla

...ja ta-daa, sinulla on tyyny jolle kallistaa pää pubin sohvalla jos sattuu ramaisemaan ennen valomerkkiä!

 

Käytiin lauantaina Kampissa shoppailemassa, meille tarjottiin alakerroksessa vaaleanpunaisia pastilleja joita en suostunut ottamaan vastaan. Mutta mitä olikaan eräälle toiselle seurueemme naiselle tyrkytetty! 600 gramman pakkaus Emmentalia! Hiukanko epistä... Juhlistimme tätä(kin) merkittävää tapausta muutamalla oluella.

 

Itsenäisyyspäivä "valkeni" harmaana ja lumisena, kävin pikaisella aamulenkillä ennen lentokentälle siirtymistä.

 

Pilvien yläpuolella näkyi pilkahdus valoa ennen auringonlaskua.

 

Vihdoinkin saavuimme takaisin Joulumaahan, yli vuorokauden myöhässä ja hiukan reitiltä eksyneenä. Kuvassa Kittilän matkatavarahihna. :) Siinä seisoskellessa olimmekin jo melkein kotona, edessä enää 3,5 tuntia taksissa ja toinen mokoma ratin takana.