Pasvikissa (alue Kirkkoniemestä etelään; "Pasvikdalen" on ikäänkuin kiila Suomen ja Venäjän välissä) on järvi nimeltään "Store Sametti" ja sen vieressä olevaa pienempää järveä ihmiset kutsuvat nimellä "Lille Sametti" vaikka sen virallinen norjalainen nimi taitaa olla jokin muu. Sametti-nimi tulee tosiaan suomen sametti-sanasta, muistan nähneeni jossain kirjassa selityksen sen nimen syntymiselle, pitää tarkistaa myöhemmin.

Käytiin illalla Pasvikissa ja ajettiin syömään iltapalaa sinne Samettiin, kun en ole siellä ennen käynyt. Pasvikiin kun tulee niin on kuin olisi Suomessa. Ja varsinkin kun seurasimme kuoppaista metsätietä jossa talvella kulkee moottorikelkkareitti, ja se muuttui välillä sellaiseksi hiekkaharjumaisemaksi kuin olisi ollut Suomessa tulossa mökille.

 

Pikku-Sametti

 

Suuri Sametti

 

Silta jonka ali Store Sametti virtaa Lille Samettiin.

 

Pääasiaan. Mitäpä olisi metsäretki ilman eväitä? Pieni ja terveellinen iltapala eli Atria-grillimakkaraa pølsebrød'n kanssa, 5 minuutin ranskalaisia foliossa paistettuna, perunasalaattia ja Tuulan blogiohjeella eilen tehtyjä kasvispihvejä.

 

Tippus nyt jotain mullekin.

 

Millonkahan tässä pääsee nukkumaan, ei vieläkään näy telttaa missään?

 

Jälkkäri ei ollut ihan kypsää vielä.