Eipä nouse aurinko enää monta kertaa täälläkään.

Katselin tuossa NRK:lta keskustelua turkistarhauksesta, viimeinen puheenvuoro oli turkistarhaajalta ja sen sisältö oli suunnilleen se, että aktivistien pitäisi tulla kuvaamaan päiväsaikaan koska silloin eläinten häkit ovat isompia kuin yöllä. :) Siitä nyt revitään ilo irti ainakin Facebookin yhdellä turkisvastaisella sivulla, varmaan muuallakin.

Eli se elinkeino on näin kaamosaikana hiukan enemmän eläinrääkkäytä kuin keskikesällä?

 

Kuva: Nyhetsspeilet.no

Täällä ei ole juuri kuulumisia. Lauantaina oltiin kyläkunnan syysbileissä ja taas meni koko yö. Siitä tosin kunnia kuuluu Kirkkoniemen taksille. Taksi haki osan porukasta jatkoille tänne ihan meidän lähinaapurustoon, ja sen piti tulla hakemaan meidät kun ensimmäinen lasti oli viety. No eihän sitä kuulunut, ja loppujen lopuksi me käveltiin. :) Siitä onkin aikaa kun olen viimeksi kävellyt bileistä kotiin yhtään pitempää matkaa. Myöhästyttiin vaan jatkoilta puolitoista tuntia, mutta oli meillä ihan kivat jatkot siellä maantiellä.

Meidän nuorempi turkiseläin eli Santtu piti viikon alussa omat bileet täällä itsensä kanssa keskenään ja ahmaisi kitaansa kolme Extra-pakkausta purukumia. Xylitol on kuulemma hengenvaarallista koirille. :-S Luin netistä kaikenlaisia kauhutarinoita, mutta tuntuu että tämä meidän eläinlääkäri ei ole niitä lukenut, koska hän otti tapauksen hyvin rauhallisesti. Nettijuttujen perusteella koiran pitäisi tuollaisen määrän jälkeen heittää veivinsä kolminkertaisesti, ellei sitä saada lekuriin puolen tunnin sisällä. Santtu vietiin sinne melkein 6 tuntia oletetun purkkasession jälkeen, sai sellaisen kivan piikin peppuun että alkoi laatta lentää, ja sitten eläinlääkärin mielestä tarvittava oli tehty ja ei mitään hätää. Ja oikeassa se taisi olla, vaikka netissä kyllä sanotaan miten koiran maksa pettää vuorokauden sisällä jos se jostain syystä selviääkin ensimmäisestä verensokerin laskusta hengissä.

Mutta <3 Santtu <3 se vaan jatkaa mellastusta ja taas kerran taisi "matmor" selvitä omasta töpeksimisestään säikähdyksellä.

Sen kunniaksi tuubitetaan biisi ryhmältä nimeltään Santtu Karhu & Talvisovat. Kerkeän hepoisen menoa karjalaksi! Enjoy! ;)